Hirdetések 2020.03.15.

Őrbottyáni Plébánia, 2020. március 15.
Nagyböjt 3. Vasárnapja

  • A mai szentmisében imádkozunk az 1848-as szabadság harc idején elhunyt hőseinkért és az áldozatokért.
  • Csütörtökön Szent Józsefnek, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe lesz. Jövő vasárnap Urunk születésének hírül adása - Gyümölcs Oltó Boldog Asszony ünnepe lesz.
  • A COVID-19 járvány megelőzése érdekében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által kiadott rendelkezések teljes terjedelemben elolvashatók a hirdetőtáblán és a honlapon. Valamint Marton Zsolt megyés püspök tegnap kiadott rendeletei is megtalálhatók a honlapunkon.
  • „Mint ismeretes, a 60 év felettiekre, a súlyos és a krónikus betegségben szenvedőkre különös veszélyt jelent ez a vírusfertőzés. Az Egyház tanítása szerint a vasár- és parancsolt ünnepnapi miselátogatási kötelezettség nem vonatkozik azokra, akik ezt komoly ok miatt nem tehetik meg (KEK 2181. és CIC 1245. kán.). Kérem, hogy az idősek és betegek a fennálló helyzetet lelkiismeretükben tekintsék komoly és súlyos oknak, ezért önmaguk és mások érdekében inkább maradjanak otthon.”
  • „Kérjük az idős, beteg, kórházi kezelés, műtét előtt álló híveket, hogy lehetőség szerint még kórházba kerülésük előtt kérjék a betegek szentségének kiszolgáltatását papjainktól otthonaikban.”
  • „Az otthon maradottak igyekezzenek több időt tölteni imádsággal egyénileg vagy szűk családi körben (CIC 1248. kán. 2. §.), a közszolgálati médián keresztül bekapcsolódni a szentmise ünneplésébe.” Ebből a célból összeállítottunk egy imalapot is. A szentmise közvetítések nagyon sok helyen követhetőek lesznek. Ezeket is kigyűjtöttük a hirdetőtáblára illetve megtalálhatók a Magyar Kurír oldalán. A közmédia is fogja ma este közvetíteni aszentmisét a rádióban és a televízióban is.
  • Pénteken reggel 8 órakor szentmise lesz a Péter-Pál templomban.
  • Tartós Szeretet címmel meghirdetett nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést tartunk március 15 és 22. között. A püspöki kar erre vonatkozó körlevele olvasható a hirdetőtáblán és a honlapon. Kérjük a híveket, hogy adományaikat elsősorban a vasárnapi misék alkalmával szíveskedjenek elhozni a templomba. Köszönettel fogadunk nagyobb bevásárló táskákat, szatyrokat is a csomagoláshoz. Aki pénzzel szeretne hozzájárulni ehhez a gyűjtéshez, a Karitász bankszámlájára tud utalni. (A számlaszám megtalálható a honlapon és a hirdetőtáblán.) Adományaikat előre is köszönjük!
  • Március 21-én, szombaton délután 4 órától Dr. Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára fog előadást tartani Veresegyházán, a templomban. Ezen az alkalmon első kézből lesz lehetőség információkat szerezni a közeledő nemzetközi eseményről és megtudni, hogyan érdemes készülni rá.
  • A perselyezés a mise végén a kijáratnál lesz.

Konnektor

Bejelentkezés

Látogatóink

Oldalainkat 49 vendég és 0 tag böngészi

Idézet

Hatalmas az Isten, de nem kell félni Tőle.
Kemenes Gábor

Őrbottyáni Plébánia
Alapítva: 2009.08.15.