Kézbe áldozás

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a korona vírus járvány Magyarországra való betörése után elrendelte a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét.

Bár sokan idegenkednek tőle, de a kézbe áldozásnak is megvan a maga szépsége. A kézbe áldozó hívő átéli azt, hogy Isten a kezünkbe adja magát. Átéli annak a megrendültségét, hogy egy pillanatra a kezén tarthatja Őt. Gyermeki alázattal veszi Őt magához.

Ehhez azonban be kell tartanunk néhány alapvető szabályt. Áldozáskor a kezünk legyen tiszta. A tenyerünket, amire Jézus testét helyezi a pap, ne fedje kesztyű, de a kabát és a pulóver ujja sem.

Fordítsuk felfelé mindkét tenyerünket, és tegyük egymásra őket úgy, hogy az ügyetlenebb kéz legyen felül (a jobbkezesek tehát a bal tenyerüket tegyék felülre). Nyújtsuk egy kicsit előre és felfelé a kezeinket, hogy a pap kényelmesen a tenyerünkbe helyezhesse az ostyát. Amint ez megtörtént, fogjuk meg az ostyát az ügyesebb kezünkkel, és tegyük a szánkba úgy, hogy még a pap előtt állunk. Ezután lépjünk ki a sorból, és menjünk vissza a helyünkre. Szigorúan tilos az Oltáriszentséget elvinni!

Kérjük a testvéreket, hogy saját és társaik egészségének védelme érdekében fogadják megértéssel és tartsák be ezeket a rendelkezéseket, azok visszavonásáig!

Konnektor

Bejelentkezés

Látogatóink

Oldalainkat 82 vendég és 0 tag böngészi

Idézet

Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok. (...) Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében...
Jn 15,7;10

Őrbottyáni Plébánia
Alapítva: 2009.08.15.