Karolj fel egy családot

 
altKarolj fel egy családot!
 

A Váci Egyházmegye püspöke a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került családok felkarolására szólított fel 2009. húsvéti körlevelében: "Karolj fel egy családot!"

A hitünkről való tanúságtétel hiteles módja a tevékeny szeretet, vagyis a konkrét segítség nyújtás.

Szent Ferenc mondta, hogy hirdessétek az evangéliumot ha kell szavakkal is. Vagyis elsősorban az életünkön kell, hogy meglátszódjon, hogy mi Jézus követői vagyunk, különben nem vagyunk méltóak a keresztény névre.

Mi Krisztus követői elkötelezettek vagyunk a szegények és minden segítségre szoruló mellett. A körülöttünk élőket Isten ránk bízta. Ő sokszor rajtunk keresztül segíti meg az embereket. Hisszük, hogy mi Krisztus követői jobbá tudjuk tenni a világot, és ha összefogunk, akkor sok bajba jutott embernek tudunk segíteni.

Az Őrbottyáni Karitász évek óta próbál segíteni a rászorulókon korra, nemre, családi állapotra, felekezeti  hovatartozástól függetlenül. Vagyis a küldetésünk minden ember felé szól!

Ha te is szeretnél segíteni csatlakozz a karitász csoporthoz!

Lehetsz önkéntes segítő, de ha éppen nem tudsz tevékenyen részt venni a szolgálat mindennapjaiban, akkor segíts anyagi háttérrel bennünket!

Az alábbi bankszámlaszám a karitász részére fenntartott számlaszám. A befolyó összeget kizárólag szeretetszolgálatra fordítjuk!

Segíts, hogy segíthessünk!
A számlaszám: 10700323-71828992-51300009
Név: Őrbottyáni Római Katolikus Plébánia, Karitász

 

Közlemény: Karolj fel egy családot

"Viseld gondját a nyomorgó árvának és özvegynek s őrizd magadat tisztán e világtól."

(Jak 1,27)

Bejelentkezés

Látogatóink

Oldalainkat 156 vendég és 0 tag böngészi

Idézet

Minél többet imádkoztok, annál jobban imádkoztok.
Kalkuttai Teréz anya

Őrbottyáni Plébánia
Alapítva: 2009.08.15.