Karolj fel egy családot

 
altKarolj fel egy családot!
 

A Váci Egyházmegye püspöke a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került családok felkarolására szólított fel 2009. húsvéti körlevelében: "Karolj fel egy családot!"

A hitünkről való tanúságtétel hiteles módja a tevékeny szeretet, vagyis a konkrét segítség nyújtás.

Szent Ferenc mondta, hogy hirdessétek az evangéliumot ha kell szavakkal is. Vagyis elsősorban az életünkön kell, hogy meglátszódjon, hogy mi Jézus követői vagyunk, különben nem vagyunk méltóak a keresztény névre.

Mi Krisztus követői elkötelezettek vagyunk a szegények és minden segítségre szoruló mellett. A körülöttünk élőket Isten ránk bízta. Ő sokszor rajtunk keresztül segíti meg az embereket. Hisszük, hogy mi Krisztus követői jobbá tudjuk tenni a világot, és ha összefogunk, akkor sok bajba jutott embernek tudunk segíteni.

Az Őrbottyáni Karitász évek óta próbál segíteni a rászorulókon korra, nemre, családi állapotra, felekezeti  hovatartozástól függetlenül. Vagyis a küldetésünk minden ember felé szól!

Ha te is szeretnél segíteni csatlakozz a karitász csoporthoz!

Lehetsz önkéntes segítő, de ha éppen nem tudsz tevékenyen részt venni a szolgálat mindennapjaiban, akkor segíts anyagi háttérrel bennünket!

Az alábbi bankszámlaszám a karitász részére fenntartott számlaszám. A befolyó összeget kizárólag szeretetszolgálatra fordítjuk!

Segíts, hogy segíthessünk!
A számlaszám: 66000035-11085159-00000000
Név: Karitász

A nemzetközi bankszámla szám: (IBAN)
HU73 66000035 11085159 00000000

SWIFT kód: TAKBHUHBXXX
A bank rendes neve: Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Bank címe: Budapest, Petényi köz 10.
Közlemény: Őrbottyáni Római Katolikus Plébánia, Karitász

"Viseld gondját a nyomorgó árvának és özvegynek s őrizd magadat tisztán e világtól."

(Jak 1,27)

Konnektor

Bejelentkezés

Látogatóink

Oldalainkat 288 vendég és 0 tag böngészi

Idézet

Ha bennem maradtok, és tanításom is bennetek marad, akkor bármit akartok, kérjetek, és megkapjátok. (...) Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében...
Jn 15,7;10

Őrbottyáni Plébánia
Alapítva: 2009.08.15.